Dierenspeciaalzaak Van Genechten


Een dierenspeciaalzaak met een uitgebreid gamma


Home

winkel & magazijn

aluminium voličre

aluminium kattenrennen

aluminium kippenrennen

Konijn-caviahokken

Kippenhokken

Hondenhokken

kennelpanelen

Kip & pluimvee toebehoren

vogelkooien , houten  voličres

vogel toebehoren

knaagdierkooien

knaagdier toebehoren

duiventillen , duivenhokken

katten toebehoren

winter voederhuisjes & toebehoren

IBC containers

contact info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wij hebben een uitgebreid gamma aan dierenhokken

ben je naar iets op zoek en heb je het niet op de site hebt gevonden is de kans groot dat we het wel in voorraad hebben in onze winkel ( zo niet word het onmiddellijk besteld en kan je het een paar dagen later gewoon komen afhalen ) 

 

wij hebben een uitgebreid gamma aan knaagdierkooien

 

hondenspeelgoed en allerhande soorten leibanden behoord tevens tot ons uitgebreid gamma producten

 

 
wij beschikken steeds over de nieuwste modellen en soorten katten krabpalen

wij beschikken over voldoende stock van al onze producten

 

Wij worden wekelijks bevoorraad om onze producten steeds voldoende in voorraad te hebben zodat je het gekozen product direct mee naar huis kan nemen

 

Het ontstaan van "Dierenspeciaalzaak Van Genechten"  Gravin De Merodestraat 117 2260 Westerlo BOERENWINKEL

(achterkleinkind van Gust van Burrekes den hullemarchand)

2015 = August (Augustinus) Tops de overgrootvader van Tim Van Genechten was alom gekend als Gust van Burrekes (boer, boerke, burke, burreke,…) en als kerkmeester van de parochie Heultje. Op een vroegere eigendom van August Tops, gelegen naast de huidige dierenspeciaalzaak werd een straat getrokken. Deze straat werd Burrekesveld gedoopt, genoemd naar de vroegere eigenaar, bekende figuur in de parochie, Gust van burrekes.

Augustinus Tops en zijn vrouw Florentina Maria De Rijck hadden naast een klein boerderijtje nog een kruidenierswinkeltje ( rond 1920)

Gust en Florreke “boerden” goed en na enkele jaren hadden zij wat eigendommen. Ze kochten onder meer de windmolen ( Molenstraat) De windmolen geraakte in onbruik  en werd vervangen door een “molen” met dieselmotor. Na het overlijden van vader August Tops werden de eigendommen verdeeld onder hun kinderen.

Fons werd maalder te Heultje, Gravin De Merodestraat 119.

Marieke, gehuwd met Jos Van Genechten (ne boerenzoon) werd winkelierster. Jos werd melkboer, voerde groenten naar de veiling, verkocht granen, zaden, meststoffen, sproeistoffen en was in “bijberoep” landbouwer. ( landbouw, veeteelt,…) Zijn bloed kroop immers waar het niet gaan kan… Het kruidenierswinkeltje bleef gekend als bij Burrekes.

Begin jaren 80 stopte Fons met veevoeders. Guido Van Genechten, zoon van Marieke en Jos was ondertussen mee in de zaak gestapt. (kruidenierswinkel, vervoer groenten,….)

Verkoop veevoerders sloot nauw aan bij de bestaande handelsactiviteit en de interesses van Jos en Guido. Fons verkocht zijn zaak ( gebouwen, machines,… ) aan Guido.

Na het overlijden van Jos Van Genechten in 1992 werd de handelszaak verder gezet door Guido en zijn echtgenote Jeanneke. Marieke hielp nog een paar jaar in de zaak.

In 2004 overleed Marieke.

In 2015 is Tim Van Genechten, zoon van Guido  en Jeanneke mee in de zaak gestapt. Tijden veranderen. Specialisatie drong zich op. De nieuwe zaak werd geboren. Boerenwinkel, Dierenspeciaalzaak. (Burreke, burke, boereke, boerke, boer,…. boerenwinkel) De benaming boerenwinkel verwijst naar het ontstaan van de zaak begin vorige eeuw toen gekend als bij burrekes. Tim Van Genechten zoon van Guido van Jos en Marieke van Burrekes.

Familie Van Genechten

 

Van Genechten

Gravin De Merodestraat 117
2260
heultje – Westerlo

016/69.92.57

Home - winkel & magazijn - aluminium voličre toebehoren - aluminium kattenrennen - aluminium kippenrennen - Konijn & caviahokken - Kippenhokken - Hondenhokken - kennelpanelen - Kip & pluimvee toebehoren - vogelkooien , houten  voličres - vogel toebehoren - knaagdierkooien - knaagdier toebehoren - duiventillen & duivenhokken - katten toebehoren - winter voederhuisjes & toebehoren - IBC containers - contact info